duminică, 7 decembrie 2008

Delta Air Lines va relua in iunie 2009 cursa directa Bucuresti-New York

Delta Air Lines va relua, in sezonul de vara, cursa directa pe ruta Bucuresti - New York, zborurile urmand sa fie operate din 2 iunie 2009, de patru ori pe saptamana, se arata intr-un comunicat al companiei aeriene americane. Pasagerii care calatoresc din Bucuresti vor avea la dispozitie peste 40 de conexiuni prin hub-ul din New York al companiei, relateaza Mediafax. 

"Zborul direct va oferi din nou mai multe optiuni importante de calatorie pentru oamenii de afaceri si turisti, datorita confortului oferit de conexiunea Deltei prin aeroportul New York-JFK si va servi, de asemenea, la cresterea relatiilor comerciale dintre Romania si Statele Unite", a declarat Frank Jahangir, vice-presedinte de vanzari Delta pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Compania a sistat zborurile de la Bucuresti in aceasta toamna. Delta Air Lines a reluat zborurile de la Bucuresti la New York in iunie 2007, dupa o pauza de 8-9 ani. Legaturile aeriene directe de la Bucuresti la New York, operate de Tarom, au fost sistate in 2003, operatorul roman motivand lipsa de profitabilitate a zborurilor spre SUA.

Compania americana a anuntat ca, incepand din 2009, intentioneaza sa lanseze 18 rute transpacifice si transatlantice. Zborul pe ruta Bucuresti-New York va fi operat cu o aeronava Boeing 767-300ER, cu o capacitate de 217 pasageri. O parte dintre zborurile spre alte destinatii din SUA, cu conexiune pe aeroportul New York JFK, pot fi operate de transportatorii Delta Connection Comair si Freedom Airlines, se mai arata in comunicat. Delta Air Lines, subsidiara sa NWA si Delta Connection ofera, in prezent, servicii catre peste 376 de destinatii din 66 de tari din intreaga lume si inregistreaza anual 170 de milioane de pasageri.

Sursa Capital

Niciun comentariu: