duminică, 7 decembrie 2008

Noul tronson de metrou: N. Grigorescu - Linia de Centura

METROREX anunta publicul calator ca din data de 19 noiembrie 2008 s-a inaugurat tronsonul Nicolae Grigorescu - Linia de Centura.
Punerea in functiune a noului tronson se inscrie in strategia societatii si a Ministerului Transporturilor, de extindere a retelei de metrou si de imbunatatire a calitatii serviciilor de transport cu metroul. Publicul calator poate folosi noul tronson din 20.11.2008, circulatia desfasurandu-se intre orele 5.00 si 23.00.

In plan se afla:MAGISTRALA 5: DRUMUL TABEREI – PANTELIMON 

care se va efectua in 2 etape

Etapa 1 Drumul Taberei – Universitate
Etapa 2 Universitate - Pantelimon


Etapa 1 Drumul Taberei – Universitate. Traseul Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon Etapa 1: Drumul Taberei - Universitate, va avea 9 km. cale dubla de metrou cu 13 statii va face legatura dintre zona de vest si centrul orasului deservind o zona cu o populatie de cca. 300.000. locuitori
Cele 13 statii urmaresc traseul:Cartierul Drumul Taberei, Bulevardul Drumul Taberei, Str. Razoare, Str. Dr. Bagdazar, B-dul Eroilor, Parcul Operei, B-dul Kogalniceanu, B-dul Regina Elisabeta;

Etapa 2: Universitate – Pantelimon va avea 8 km. cale dubla de metrou cu 13 statii, cu statie de corespondenta cu magistrala 3 in statia Iancului, va face legatura intre centrul capitalei si zona de est, urmarind traseul B-dul Carol I, B-dul Pache Protopopescu, sos.Iancului – sos. Pantelimon.
Studiul de fezabilitate elaborat pentru etapa 2 este in faza de aprobare.
Sursa Metrorex

Un comentariu:

Anonim spunea...

La magistrala 5 cred ca ar fi oportun sa se ia in considerare o statie de metrou la Gara de Est ( Obor - care pentru nebucuresteni este departe de Piata Obor)