duminică, 7 decembrie 2008

S-a desemnat câştigătorului contractului de lucrări pentru execuţia Tronsonului de Autostradă Arad - Timişoara

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a finalizat procedura de atribuire a contractului de lucrări pentru execuţia Tronsonului de Autostradă Arad Timişoara.
Procedura de atribuire aplicată a fost licitaţie internaţională cu precalificare. În urma analizării ofertelor a fost declarată câştigătoare Asocierea FCC CONSTRUCCION S.A. – ASTALDI S.p.A. Criteriul de atribuie a contractului de achiziţie publică a fost preţul cel mai scăzut al firmei care a îndeplinit criteriile tehnice.
Proiectul include construcţia a 32 km de autostradă, 24 lucrări de artă (poduri şi pasaje), 1 nod rutier şi 2 spaţii de servicii. Finanţarea contractului, cu o valoare de 482.920.350,22 lei (fără TVA), este realizată prin împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi contribuţia

Guvernului României, prin bugetul de stat. Durata de realizare a lucrărilor de constucţie va fi de 24 de luni, cu o perioadă de garanţie de 24 de luni.

Tronsonul Arad – Timişoara începe la nodul rutier pe care autostrada îl formează cu DN69, la aproximativ un km de Arad, şi se dezvoltă în estul DN 69, până la DJ691 Timişoara – Lipova unde este prevazut un nod nod rutier care va deservi accesul pe autostradă din direcţia Timişoara.

Sursa CNADNR

Niciun comentariu: