miercuri, 8 octombrie 2008

Bombardier este interesată de proiectul liniei de mare viteză Constanţa - Budapesta

Referitor la proiectul liniei de mare viteza despre care am scris si aici, compania canadiană Bombardier Transportation a anunţat că este interesată să livreze trenuri pentru linia de mare viteză Constanţa - Budapesta, a declarat miercuri (8 octombrie 2008) Jean Berge, vicepreşedinte al companiei pentru Europa de Sud-Est şi România.
 
"Suntem interesaţi de acest proiect, în special pentru a furniza trenurile care să circule pe această linie", a spus Berge, cu ocazia Zilelor Feroviare 2008.
Acesta a precizat că Bombardier va participa şi la licitaţia pentru furnizarea a 100 de tramvaie pentru Primăria Bucureştiului, licitaţie ce va fi organizată în 2009, precum şi la licitaţiile pentru furnizarea de tramvaie în oraşele Timişoara şi Arad.
 
Bombardier deţine 40% din piaţa de material rulant din Europa. Compania are patru contracte cu Metrorex, pentru livrarea a circa 40 de trenuri şi pentru realizarea sistemelor de semnalizare aferente. Valoarea totală a celor patru contracte încheiate cu Metrorex se ridică la aproape 300 milioane de euro.
Bombardier este lider mondial în fabricarea trenurilor de metrou, ramelor electrice, pe segmentul de locomotive şi tramvaie.
Sursa Financiarul

Niciun comentariu: