miercuri, 8 octombrie 2008

Wizz Air, venituri duble in 2008 pentru piata din Romania


Compania aeriana low-cost Wizz Air estimeaza, pentru acest an, venituri de peste 70 milioane de euro in Romania, mai mult decat dublu fata de anul trecut, au declarat ieri oficialii operatorului de transport.

Acest lucru se datoreaza cresterii numarului zborurilor si al traficului de pasageri. Totodata, din totalul veniturilor companiei la nivel international, aproximtiv 20% reprezinta veniturile obtinute in Romania.

Conform strategiei de dezvoltare a Wizz Air, operatorul va dubla numarul curselor, precum si capacitatea de transport pe cursele din si inspre Romania, prin alocarea de trei aeronave Airbus A320 pentru bazele din Romania, numarul acestora ajungand la sase. “Pana in mai 2009, vom opera pe 30 de rute din Romania si vom avea 200 de angajati. Prin aceasta extindere, urmarim obtinerea pozitiei de lider pe piata romaneasca”, a declarat ieri Natasa Kazmer, director Corporate Communications&Public Affairs Wizz Air. 

Principalul concurent al Wizz Air pe piata romaneasca este Blue Air. Potrivit datelor companiei ungare, in prezent, Wizz Air are o cota de piata de 31%, in timp ce Blue Air, de 35%. 

Baza operationala din Timisoara va fi deschisa de Wizz Air in februarie 2008, de unde vor fi operate curse cu plecare spre Londra, Dortmund, Roma, Milano, Venetia, Barcelona, Paris si Valencia. Investitiile anuntate de companie pentru aceasta baza, in urmatorii trei ani, depasesc o suta milioane de euro. 

Totodata, din Cluj, operatorul ungar anunta destinatii noi catre Paris, Madrid, Bologna si Venetia, cele mai multe fiind operabile din primavara anului viitor. 

Pentru anul 2009, reprezentantii companiei au anuntat ca vor transporta 1,7 milioane de pasageri din si inspre Romania, dubland numarul pasagerilor pe care ii va deservi pana la finele acestui an. Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006. Principalii concurenti la nivel local sunt Blue Air si MyAir.
Sursa Standard.ro

Niciun comentariu: