MaxCAD a reunit peste 200 de proiectanţi de infrastructură români cu dezvoltatorii de aplicaţii specializate de proiectare de drumuri, canalizare şi alimentări cu apă în cadrul celui mai important eveniment de infrastructură „AutoCAD Civil 3D şi aplicaţii software de proiectare a sistemelor de transport, canalizare şi alimentări cu apă”. Evenimentul şi-a propus reunirea proiectanţilor de infrastructură din România cu dezvoltatorii aplicaţiilor specializate din Australia sau Croaţia pentru a îmbunătăţi aplicaţiile şi a le adapta cerinţelor specifice proiectării din România.
„Ritmul pieţei românesti de proiectare a ultimilor trei ani a crescut cu un dinamism şi performanţă inimaginabile. Având în vedere acest context şi faptul că odată cu numărul de proiecte a crescut şi numărul de firme care oferă acest tip de servicii, ţin să subliniez că într-un proiect contează în primul rând calitatea proiectantului pe care aplicaţia vine să-l ajute cu precizie, rapiditate şi eficienţă”, spune ing. Florin Balcu, General Manager MaxCAD. Întrucât calitatea softului susţine calitatea proiectantului, unii dintre cei mai specializaţi dezvoltatori de aplicaţii din lume, dr. ing. Peter Bloomfield, dezvoltatorul ARD şi CivilCAD, şi Drazen Galic, dezvoltatorul Canalis şi Hydra, au fost prezenţi pentru a asculta cererile specifice ale proiectanţilor români.
„După AutoCAD, ARD, Canalis şi Hydra sunt cele mai performante produse software, îndeosebi datorită abordării de nişă, extrem de specializată, dar şi faptului că prin intermediul MaxCAD, permanent s-a luat pulsul pieţei şi au fost operate adaptări la cerinţele proiectanţilor români”, susţine Cristian Dumitrescu, CEO MaxCAD.
„ARD l-am scris în primul rând pentru a face procesul de proiectare mai uşor. De la început, software-ul a fost proiectat pentru automatizarea intersecţiilor, deoarece această parte a procesului de proiectare de drumuri a fost dificilă şi consumatoare de timp, în special dacă au intervenit schimbări în proiect. Caracteristicile software-ului sunt conduse îndeosebi de nevoile utilizatorilor sau de cerinţele lor. Pentru unele funcţii specifice pentru România am adăugat proiectarea şanţurilor şi a rampelor de acces, precum şi multe caracteristici specifice de tipărire”, declară dr. ing. Peter Bloomfield, Developer Engineer CadApps Australia. Programele Autodesk încorporează tehnologii de ultima oră şi au o vastă aplicabilitate: mecanică, infrastructură, arhitectură, construcţii civile, cartografiere, cadastru, digital media şi servicii wireless de transfer al datelor, care îmbunătăţesc considerabil procesul de proiectare şi de management al ciclului de viaţă al produselor (PLM).
Aplicaţia software Advanced Road Design proiectează rapid şi eficient intersecţii, intersecţii complexe cu sens giratoriu, străzi, intrări; realizează proiecte de reconstrucţie şi reabilitare de drumuri. Advanced Road Design este un software deja recunoscut în România şi în Europa datorită facilităţilor oferite, dar şi datorită distribuitorului său local, firma MaxCAD, şi european, firma MaxCAD International. StudioArs oferă software complementar Autodesk pentru proiectarea sistemelor de canalizare: aplicaţia Canalis şi aplicaţia Hydra pentru proiectarea sistemelor de distributie de apă. Aceste aplicaţii funcţionează peste platformele AutoCAD, AutoCAD Map 3D sau AutoCAD Civil 3D. Canalis este programul de proiectare a sistemelor de canalizare cu ajutorul căruia se obţine topografia sistemelor de canalizare, calculul debitelor, calcule hidraulice, secţiuni longitudinale, calculul săpăturilor adiacente.
Sursa
Un comentariu:
Intrati voi binisor pe sit-ul Civil 3D, la optiune forum si studiati mai atent problema.
Verificati toate bug-urile mentionate pe acest forum si dupa aceea ridica-til in slavi. Creda ca platforma este mai instabila decat OS-ul Vista de la stim noi cine...
Trimiteți un comentariu