sâmbătă, 16 august 2008

Podul Calafat - Vidin

Podul peste Dunare dintre Romania si Bulgaria din zona Vidin - Calafat, este parte componenta a ramurii sudice a Coridorului IV. 

Compania spaniola FCC ( Fomento de Construcciones y Contratas), cea care a castigat oferta pentru constructia celui de-al doilea pod peste Dunare, a anuntat ca va construi infrastructura pentru sosea si calea ferata. Contractul este pentru suma de 75.1 Mil Euro si include construirea cailor de acces spre calea ferata si rutier, trei cladiri, alimentarea cu energie electrica, telcomunicatiile si spatiile comerciale. (sursa ziarul" Dnevnik", Bulgaria)

În data de 28 iulie 2008 a avut loc, la Ruse, întâlnirea miniştrilor transporturilor din România şi din Republica Bulgaria. A fost discutata si cooperarea în procesul construcţiei noului pod la Calafat-Vidin. Partea bulgară a dorit să mulţumească părţii române pentru felul în care a accelerat procesul în vederea obţinerii de către FCC CONSTRUCCCION a accesului nelimitat la terenul necesar construirii podului de pe teritoriul României. Partea bulgară a informat partea română cu privire la faptul că FCC CONSTRUCCCION a dat asigurări că va demara construcţia podului la data de 1 septembrie 2008. Părţile au discutat referitor la înfiinţarea structurii de management pentru întreţinea şi operarea viitorului pod. În acest context a fost convenită organizarea, în 17-18 septembrie 2008, a reuniunii Comisiei mixte româno-bulgare pentru realizarea obiectivului «Pod peste fluviul Dunărea la Calafat-Vidin», în vederea analizării concluziilor Grupului de experţi şi aprobarea principiilor care vor sta la baza înfiinţării viitoarei structuri de management, întreţinere şi operare a noului pod, termeni care vor fi cuprinşi şi în Acordul subsecvent încheiat în acest sens (în conformitate cu art.14 al Acordului cadru) (sursa Ministerul Transporturilor).

Film de prezentare:

Partea 1


Partea a 2-a

Niciun comentariu: