marți, 12 august 2008

Tarom a semnat cu Skyteam intentia de aderare ca membru asociat

TAROM a semnat intentia de Aderare la Alianţa SkyTeam ca Membru Asociat. Ca parte a acestui proces, TAROM trebuie să îndeplinească un set de cerinţe prestabilite, în domenii cum ar fi operaţiunile, tehnologiile şi produsele, pentru a se asigura că standardele serviciilor sale şi performanţele de funcţionare sunt conforme cu cele ale celorlalţi membri SkyTeam.

O dată aceste condiţii îndeplinite, TAROM va primi aprobarea oficială a Consiliului de Administraţie al SkyTeam, devenind cel de-al patrulea Membru Asociat al SkyTeam după Air Europa, Copa Airlines şi Kenya Airways, care au aderat la Alianţă în septembrie 2007.

Contractul a fost semnat miercuri, 07 mai 2008, în cadrul unei ceremonii desfăşurată la Palatul Snagov, în prezenta Ministrului Transporturilor din România, Ludovic Orban, a Preşedintelui şi Directorului General al TAROM, Gheorghe Birla, şi a Preşedintelui şi Directorului General al AIR FRANCE KLM, Jean-Cyril Spinetta.

"Programul nostru de Asociere ilustrează strategia globală de reţea a Alianţei. Acesta ne permite să extindem şi să aprofundăm oferta noastră pe pieţele regionale stabile", a declarat Jean-Cyril Spinetta. "SkyTeam priveşte de mult timp compania TAROM ca partener cheie, pe măsură ce alianţa îşi dezvoltă ofertele din reţeaua globală. Având aeroportul principal în Bucureşti, aeroport deservit deja de unele companii membre ale SkyTeam, compania din România le va asigura pasagerilor SkyTeam accesul la 130 de zboruri zilnice suplimentare spre Europa de Est şi Orientul Mijlociu".

Pasagerii care zboară cu TAROM vor avea acces la toate beneficiile oferite de cele unsprezece companii membre ale SkyTeam şi cele trei companii care sunt membri asociaţi în prezent.

Aceste beneficii includ programe coordonate de fidelizare a clienţilor pe zborurile operate pe TAROM şi un acces sporit la saloanele de aşteptare din aeroporturi.

"Asocierea TAROM cu SkyTeam va reprezenta o etapă importantă în istoria companiei noastre", a declarat Gheorghe Birla. "Privind spre viitor, această asociere va fi un nou pas în dezvoltarea TAROM, deoarece ştim că alianţele au un impact mare asupra creării de noi servicii pentru clienţi".

Programul de Asociere al SkyTeam se aplică transportatorilor care doresc să profite de beneficiile oferite de o alianţă importantă, fără a trebui să îndeplinească în mod absolut necesar toate criteriile de conducere şi organizare impuse companiilor membre cu drepturi depline.

Fiecare Membru Asociat are alocat un Membru deplin care să acţioneze în calitate de Sponsor al primului şi să îl ajute în procesele de aderare şi integrare, precum şi să-i reprezinte interesele în procesul de luare a deciziilor în faţa celorlalţi membri. TAROM va fi reprezentată în conducerea alianţei de Air France.

Programul de Asociere face parte din strategia SkyTeam de dezvoltare a unei reţele globale menită să furnizeze celor 428 de milioane de clienţi anuali servicii mai bune.

Despre SkyTeam

SkyTeam este o alianţă globală de companii aeriene care are în prezent 11 membri, şi anume Aeroflot, Aeromexico, Air France, Alitalia, China Southern, Continental Airlines, Czech Airlines, Delta Air Lines, KLM Royal Dutch Airlines, Korean Air şi Northwest Airlines, precum şi trei Membri Asociaţi: Air Europa, Copa Airlines (Panama) şi Kenya Airways. SkyTeam oferă celor 428 de milioane de pasageri anuali ai săi un sistem global de peste 16.400 zboruri zilnice către 841 de destinaţii din 162 de ţări.

http://www.skyteam.com/

Sursa

Niciun comentariu: