vineri, 15 august 2008

Traficul feroviar se desfăşoară cu limite de viteză în perioada caniculei

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR S.A. informează că, în perioada caniculei, circulaţia trenurilor se desfăşoară cu limitări de viteză cuprinse între 60-100 km/h pentru trenurile de călători. Traficul feroviar a fost oprit, joi, timp de o oră între Constanţa şi Mangalia din cauza dilatării şinelor de cale ferată determinată de temperaturile ridicate.

Incidentul a avut loc pe o porţiune de zece metri de cale ferată între Agigea şi Eforie. Şinele s-au curbat datorită temperaturilor foarte ridicate de la nivelul solului. Pentru siguranţa călătorilor, reprezentanţii CFR Constanţa au luat decizia de a întrerupe circulaţia pe ruta Constanţa-Mangalia. 

Rapidul care venea dinspre Mangalia a fost oprit la Eforie, iar cel care pleca spre Mangalia a fost oprit în staţia Agigea Nord. După ce şina a fost înlocuită, circulaţia trenurilor a fost reluată. Trenurile au avut o întârziere de o oră. 

În perioada caniculei, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători cu 20-30 km/h, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Din această cauză se înregistrează întârzieri medii cuprinse între 20 şi 40 de minute în traficul feroviar. 

În cursul zilei de ieri au fost întârziate un număr de 190 de trenuri, totalizând circa 2.400 de minute de întârziere.

Sursa Realitatea

Niciun comentariu: